Cappelli Tourist Agency
Lošinjskih brodograditelja 57
51550 Mali Losinj
Hrvatska

telefon:
+385 51 231 582
+385 51 231 178

fax:
+385 51 231 562

e-mail:
cappelli@cappelli-tourist.hr

Smješten je u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali ovoga otočja i sa 6 500 stanovnika, danas je to najveći otočni grad na Jadranu. Počeci Malog Lošinja sežu u 12. stoljeće kada je na otok Lošinj došlo dvanaest hrvatskih porodica nastanivši se u istočnoj uvalici Sv. Martin. Prvi hrvatski doseljenici bili stočari i poljoprivrednici, kasnije prelazeći na ribarstvo, pomorstvo i brodogradnju selilo se i cijelo naselje prema obali.

I ove godine svaki će mjesec biti prepoznatljiv po mirisma i okusima samoniklih otočnih ljekovitih biljaka koje obitavaju na našem području.
Siječanj i veljača su u znaku limuna i naranči, ožujak u znaku ružmarina, eukaliptusa i lovora. Travanj je u znaku šparoga i lošinjskog luka, svibanj će biti u znaku kadulje, koromača i koprive, lipanj u znaku brnistre, lavande i smilja, srpanj će biti posvečen bugenviliji i menti, a kolovoz će biti u znaku smokava, oleandra i nešpule. Rujan je mjesec žižula i grožđa, listopad će biti u znaku mirte, planike i šipka, studeni u znaku masline, a prosinac će biti u znaku bora, agava i smrike.

Dragi gosti, posjetite naš otok Lošinj– otok vitalnosti i otkrite sve čari miomirisa i okusa koje Vam ovaj otok nudi.

Uživajte na mediteranskom zraku i aromatičnim mirisima naše prirode!

www.plavi-svijet.org
www.supovi.hr
www.viamichelin.com